София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Отложиха гледането на мярка на Атанас Бобоков

Отсъстваше обвиняемият и един от съдебните заседатели
4 сПравосъдие 163 Златина Петкова

Специализираният наказателен съд отложи гледането на искането за на промяна на мярката за процесуална принуда “Забрана за напускане на страната” на бизнесмена Атанас Бобоков.

Причините  за това бяха две. От една страна,обвиняемият не присъстваше в зала, като беше разбрал, че не е необходимо да участва в заседанието, макар и дистанционно. Обстоятелство, което се характеризира като абсолютна  процесуална  пречка. Оказа се също така, че един от съдебните заседатели също отсъства от зала заради заболяване. Всичко това наложи мярката да бъде гледана утре.

Припомняме, че през февруари съдът преразгледа мярката на Пламен Бобоков, но не вдигна забраната му за напускане на страната. Миналата година през май Атанас и Пламен Бобоков бяха привлечени като обвиняеми във връзка със схема за незаконно загробване на опасни отпадъци. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!