София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Патриотите се събират на коалиционен съвет

Каракачанов изпрати покани до Сидеров и Симеонов

Патриотите се събират на коалиционен съвет

Каракачанов изпрати покани до Сидеров и Симеонов

2 годиниПолитика 4 Боряна Райчева


Партньорите от коалиция „Обединени патриоти“ се събират днес на коалиционен съвет. Срещата е организирана от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който вчера е изпратил покани до двамата си партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов.

Съветът на малката коалиция е насрочен за 14.30 часа днес, съобщи БТА. Мястото обаче не е известно, защото медиите нямало да оставят патриотите да работят, аргументира се Каракачанов.

На въпроса дали ще носи своята синя каса, той отговори, че тя вече е изиграла ролята си.

Каракачанов беше снощи в НДК, където се проведе представянето на киноспектакъла "Бъди войник". Той отказа да коментира исканата оставка на Валери Симеонов с мотива, че първо трябва да обсъди въпроса с колегите си, както и че не е редно да обсъжда политически теми пред униформените военни.

Вчера лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров излезе с искане за незабавно свикване на Коалиционния съвет, въпреки отсъствието на премиера Бойко Борисов, на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер.

Ръководството на “Атака“ излезе с декларация, с която обявява, че сваля политическото си доверие от вицепремиера Валери Симеонов, заради недопустимите обиди към хора с увреждания. От партията ще настояват да бъде предложен друг представител на Патриотите за вицепремиер.