София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Побой над шофьор от градския транспорт в София

Пострадалият е с леки наранявания
6 сИнциденти 237 Златина Петкова

Шофьор от градския транспорт в София е бил откаран в болница, след като преди дни е станал жертва на нападение. Пострадал е водач на автобус по линия 119. Той е бил нападнат с метален бокс от неизвестно лице в района на автогара „Изток”, при приключване на смяната му.

Потърпевшият веднага е бил закаран в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“,  за да му бъде залепена раната. За щастие 52-годишният мъж няма по-сериозни травми. Вече е изписан за домашно лечение. 

Шофьорът е бил атакуван от мъж, който е искал да се качи в автобуса и за целта е стоял пред превозното средство, въпреки че то е трябвало да се прибере в гараж. Водачът обяснил от кабината, че повече пътници няма да бъдат превозвани, но нападателят отказал да се премести. След слизането на шофьора той е нападнат, а агресорът успява да избяга в тъмнината. Автобусът все още няма монтирани камери, тъй като е нов, посочиха от компанията превозвач. 

ОТ СДВР съобщиха, че все още няма подадена жалба към 5-то РУ от страна от пострадалия затова нападателят все още остава на свобода.