София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Поддръжниците на Тръмп продължават да протестират срещу резултатите в САЩ

Мнозина от тълпата носеха пушки или носеха огнестрелно оръжие
2 мЕвроком 561

Извън избирателния отдел на окръг Марикопа стотици привърженици на президента Доналд Тръмп се събраха за четвърти пореден ден, настоявайки, че Демократическата партия е откраднала изборите, пише Ал Джазийра.

Демонстрантите се редуваха да се обръщат към тълпата и да коленичат, за да се помолят за Тръмп. Понякога те избухваха в скандирания „още четири години“ и „обратно синьото“.

Няколко протестиращи носеха шапки с надпис „Направи Америка отново велика“, докато други имаха знамена или тениски, на които се споменава QAnon - широко разпространената конспиративна теория, според която Тръмп води тайна война срещу трафикантите на деца.

Мнозина от тълпата носеха пушки или огнестрелно оръжие, докато се подиграваха на екипите на местните медии, които стояха от другата страна на оградата.

„Прощаваме ви, че сте предатели на страната ни“, изкрещя въоръжен демонстрант на журналистите.

Докато се обръщаше към тълпата пред изборния център, лидерът на протеста също рецитира множество теории на конспирацията, предполагайки, че пандемията на коронавируса е измама, че демократите планират да въведат комунизма в САЩ и че медийни компании са се намесили в изборите срещу Тръмп и Републиканската партия.