София 24 °C
Велико Търново 27 °C
Пловдив 29 °C
Варна 30 °C
Бургас 29 °C
Начало Новини Предавания На живо

Полицаи от РУ-Мездра откриха и иззеха голямо количество старинни оръжия

46-годишен е задържан за 24 часа

Полицаи от РУ-Мездра откриха и иззеха голямо количество старинни оръжия

46-годишен е задържан за 24 часа

2 годиниКрими 16 Боряна Райчева


В хода на оперативно-следствени действия, предприети вчера в Мездра, за проверка  е спрян лек автомобил "Субару", собственост и управляван от 46-годишен мъж от града. В автомобила служителите на реда открили два старинни капсулни пистолета и газов пистолет с поставен пълнител с боеприпаси, съобщиха от МВР.

Последвали проверки в две жилища, обитавани от него, в които са намерени 2 старинни капсулни пушки с работещи пускови механизми и  2 револвера без марка и модел и  идентификационен номер, както и ловни и бойни боеприпаси, за които няма разрешение за съхранение, носене и употреба. 

Процесуално-следствени действия продължили и в обитавана от мъжа къща  с. Ребърково, откъдето са  иззети още 10 пистолета и револвери с различни марки, модели и идентификационни номера, 3  старинни капсулни пушки без марка и модел, 22  ловни и бойни патрони с различен калибър, както и множество части за огнестрелни оръжия.

Предстои изясняване на произхода на откритите оръжия и боеприпаси. 46-годишният мъж е задържан в ареста на РУ-Мездра, а по случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.