София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Полицията в Лондон задържа 17 души за трафик на хора

Не е уточнена тяхната националност
пропускане

Полицията в Лондон задържа 17 души за трафик на хора

Не е уточнена тяхната националност

6 месецаКрими 35 Боряна Райчева


Лондонската полиция задържа 17 души, заподозрени за участие в трафик на хора в източните и централни райони на британската столица. Според прессъобщение на Скотланд Ярд операцията е била подкрепена от румънските власти. Не е уточнена националността на задържаните.

"На тези адреси 17 души бяха заподозрени за участие в съвременната търговия с роби, организиране на проституция, престъпления, свързани с наркотици, както и незаконния трафик на оръжие", се казва в документа. Полицията освободи и 29 жени на възраст между 20 и 40 години, които са държани от заподозрените.

Като част от международната операция за борба с трафика, в Румъния бяха издадени и четири заповеди за арест. Един човек беше задържан в румънския пристанищен град Констанца.

Престъпленията, свързани с трафика на хора и незаконния превоз на мигранти през границата, привлякоха особено внимание на властите и обществеността във Великобритания, след като телата на 39 нелегални имигранти бяха открити в хладилен камион, пристигащ от Белгия в Грейс, Есекс. Всички загинали са граждани на Виетнам, трима от тях са непълнолетни. Разследването на обстоятелствата на трагедията продължава.