София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Проф. Ангел Димитров: Македонските колеги се държат като охранители на митове

Една от ябълките на раздора е непризнаването на нацията и езика
38 сПолитика 314

"Македонските колеги се държат като охранители на митове, но започвам да мисля дали ще се държат вече и като идеолози на тази антибългарска позиция, на която сме свидетели през последната година“. Това заяви пред bTV проф. Ангел Димитров, съпредседател от българска страна на съвместната комисия между София и Скопие, която трябва да изглади историческите въпроси.

Една от ябълките на раздора е непризнаването на нацията и езика. „Признание има, но то е след Втората световна война и това е коректната гледна точка от страна на българския политически елит. Това е в тотално противоречие с тезите, които се опитват да поддържат нашите колеги, те се опитват да спекулират“, обясни проф. Димитров.

„Не може постоянно да обвинявате другата страна, а вие да заемате позиция, че вие сте тези, които казват истината, че вашият подход към работата е истинският и да очаквате другата страна всичко това да го приема и да не реагира на това", обясни пред bTV съпредседателят на съвместната комисия от македонска страна - проф. Драги Георгиев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!