София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Проф. Ангелов: България ще поставя ваксината на „Астра Зенека“ на всички възрастови групи

Според него няма научно доказана информация, че ваксината не действа на по-възрастните
7 мЕвроком 1705

България ще поставя ваксината на „Астра Зенека“ и на лица над 55, 60 и 65 години. Това заяви в русенския град Бяла здравният министър Костадин Ангелов.

Според него няма научно доказана информация, че ваксината не действа на по-възрастните, както се говори напоследък.

„Вървят различни слухове, но докато не се докаже, че тази ваксина не действа на тези възрастови групи, ние ще продължим да я поставяме и на тях“, заяви Ангелов. Според него има пълна готовност за започване на масовата ваксинация.

Ген. Мутафчийски: Ваксината на „АстраЗенека“ не е препоръчителна за над 55-годишните

Това може да стане в кабинетите на личните лекари, според изготвените от тях списъци, както и чрез мобилни екипи.

„За това обаче ще бъдем зависими и от времето навън. Какво например ще се случи, ако изпратен екип отиде в малко населено място, но вали дъжд, времето е студено и не дойде никой“, запита Ангелов.

Той заяви категорично, че на границите си България ще продължи да изисква отрицателен ПСР тест от влизащите в страната.

„Това е изискване за целия ЕС, затова и ние ще държим на него. Антигенните тестове не са достатъчно надеждни, затова резултати само от тях няма да са достатъчни. Знам за проблемите на туристическия бранш, но здравето на хората е по-важно, затова ще продължим да изискваме ПСР от влизащите у нас“, заяви министърът.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!