София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Проф. Костадин Ангелов: Заразата се предава по битов път, има цели семейства в болница

Министърът на здравеопазването посети Кюстендил
3 мЕвроком 1733

Здравният министър проф. Костадин Ангелов днес бе в болницата в Кюстендил, за да се запознае на място с бума на заразени с коронавирус.

"Притеснителна е тенденцията тук. Не можем да намерим отговор на въпроса защо се случва. Заразата се предава по битов път - има цели семейства в болница или на домашно лечение.

За последната седмица случаите от 12 са скочили на 73. В болницата има възможност за настаняване на 103-ма болни. При необходимост ще се разкрият още 40 легла", каза министърът. Той е бил впечатлен от случай на заразен с коронавирус, който е и със синдром на Даун. За него в отделението се грижел друг пациент, който иначе е социален работник в Център за настаняване от семеен тип

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!