София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Проф. Никола Алтънков: Законът “Магнитски” засяга всички в света, свързани с уличените лица

Според международния анализатор с коментар по темата
5 сПолитика 264 Златина Петкова

“Законът “Магнитски” засяга всички в света, свързани с уличените лица”, заяви в предаването “Делници” международният анализатор професор Никола Алтънков. Той посочи, че според този закон засегнатите лица могат да обжалват, но те нямало как да стиганат до успех. Това било така, защото не били защитени от федералните закони.

Специалистът беше категоричен, че изнесените обстоятелства от САЩ не подлежат на разискване. Там не се говорело за доказателства, това било решение равно на произнесена присъда.

Професор Алтънков допълни, че САЩ не може да принуди България да търси съдебна отговорност на тези лица, защото няма как да се меси във вътрешната ни политика. Това означавало само, че в Америка тези лица няма да бъдат приети и с тях не може да се развива бизнес на територията на САЩ.  

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!