София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Проф. Радостина Александрова: Заразата не си е отишла

Според вирусолога има връзка между разхлабването на мерките и повечето заразени
2 сОбщество 1181

“Нека не забравяме, че вирусът не си е отишъл. Повишеният брой на заразените  у нас хора с коронавирус показва, че има връзка между това обстоятелство и разхлабването на мерките”, коментира пред bTV вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова.

Професор Александрова припомни, че в световен мащаб броят на заболелите наближава вече девет милиона души, като подчерта, че това показва, че следва да се съобразяваме със създалата се ситуация.

“Аз съм човек, който не обича крайностите. На мен не ми допада нито прекалената паника, нито пък прекаленият оптимизъм. Вярвам, че те са лоши съветници и в двата случая”, разясни вирусологът.

Експертът от БАН обясни още, че в научните среди към момента няма потвърждение, поне не категорично, за наличие на нов щам на коронавируса.

“Вирусът се разпространява добре. Той няма за цел да ни убива, но своята задача той я изпълнява добре и предстои да видим дали ще бъде мотивиран да разхлаби хватката си”, допълни проф. Александрова.
Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!