София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Прокопани са незаконни тунели под Главната на Пловдив

Входът пропаднал, отваряйки се 10-метрова дупка
2 мОбщество 1382

Собственик на имот на Главната в Пловдив се разширява, като прокопава подземни тунели в земята под магазин за дрехи. Това съобщи през Plovdiv24.bg кметът на Район "Централен“ Георги Стаменов. За това незаконно действие сигнализирали съседи, след като им пропаднал входа, а отдолу се отворила 10-метрова дупка.

"В момента, в който ни сигнализираха, започнахме проверка, със съдействие на полицията“, каза Стаменов. Всъщност това е втора проверка на въпросния собственик, след направена такава миналата година. Съставен е констативен акт за изкопни дейности под обекта с предписание за незабавно спиране на строителството. Информирани са всички отговорни институции - НИНКН, РДНСК, Община, Археологически музей и Прокуратура. Компетентните органи са направили оглед и е издадено предписание.

Собственикът обяснил, че неговият мотив е бил да извърши аварийни укрепителни дейности, тъй като почвата слягала. Експертите са установили, че в избените помещения е издълбано в дълбочина. На терен са били и специалисти от Археологическия музей, които да видят дали няма ценности, които трябва да се датират. Стаменов каза, че това е втори по ред казус с този собственик, който е разкопавал и миналата година откъм ул. "Отец Паисий“.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!