София -0 °C
Велико Търново 1 °C
Пловдив 2 °C
Варна 2 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Разработваме индустриалните зони с Посолството на Китай

Компании от Пекин с интерес към развиване на бизнес в България

Разработваме индустриалните зони с Посолството на Китай

Компании от Пекин с интерес към развиване на бизнес в България

7 месецаИкономика 30Боряна Райчева


Стартиране на инициатива за сътрудничество в областта на индустриалните зони обявиха от „Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ) и посолството на Китайската народна република (КНР).

Това стана ясно след работна среща между изпълнителния директор на „НКИЗ“ ЕАД Антоанета Барес и съветника по икономическите въпроси Посолството на Китай Уан Сюекун.

„Двамата се договориха да бъде използван опита на България и Китай в развитието на индустриални зони с цел оптимизиране на резултатите по привличане на чуждестранни инвестиции във всяка страна“, съобщиха от НКИЗ.

В хода на разговора стана ясно, че към посолството се обръщат китайски компании, които имат интерес да развиват своя бизнес в България.

Уан Сюекун поиска съдействие от Антоанета Барес, която от своя страна изрази готовност при запознаване с конкретните случаи да предложи подходящи локации за инвестиционните проекти на компаниите.

И двете страни ще положат съвместни усилия за намиране на подходящи области за сътрудничество. Потвърдено бе становището, че за успешното излизане на една компания на нови пазари, ключов момент е да започне от по-малък проект, който да развие във времето.

Антоанета Барес покани Уан Сюекун да посети най-мащабния проект, който развива „НКИЗ“ ЕАД – Икономическа зона „София - Божурище“.