Регистрацията за местния вот е до 11 септември

На изборите ще действа правилото за уседналост

5 месецаПолитика 1

Регистрацията на партиите и коалициите за явяване на предстоящите местни избори на 27 октомври ще се извърши в периода от 2-ри до 11-ти септември, обяви на нарочна пресконференция говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев.
 
Андреев припомни, че на този вот ще действа правилото за уседналост, както на кандидатите за кметове и общински съветници, така и на избирателите. Тази уседналост на лицето трябва да бъда не по-малко от 6 месеца преди датата на изборите. Това е и причината на тези избори да не се разкриват избирателни секции в чужбина, обясни още председателят на ЦИК.
 
Андреев припомни още, че съгласно последните законови промени вече е допустимо финансиране на предизборната кампания със средства на юридически лица и еднолично търговци.
 
А ето и какви ще са обновените възнаграждения на участващите в секционните избирателни комисии. Председателят ще вземе 100 лв., заместниците му и секретарите 90 лв., а членовете по 80 лв. 
 
Всеки, който е участвал в допълнително обучение обаче ще получи допълнително по 10 лв. За онези представители на СИК, които ще предават книжата в Общинската избирателна комисия, са предвидени и допълнителни суми.

ОЩЕ ОТ Политика

Емил Димитров: Въвеждаме нови мерки срещу нелегалния боклук

Гранични пунктове, джипиеси и кодове за рискови стоки са някои от промените

7 чПолитика

Елизабет II подписа закона за Brexit

Brexit е насрочен за 31 януари

7 чПолитика

Менда Стоянова: Лотарията e хазарт и заблуждава пенсионерите, че ще станат милионери

"Българските граждани са дали над 1 милиард лева за талончета"

7 чПолитика

Българският президент се срещна с албанския си колега

Поводът- 75 години от освобождаването на евреите от “Освиенцим”

7 чПолитика