Начало Новини Предавания На живо

Ремонтът на "Графа" се удължава

Гражданско сдружение съди общината за 390 000 лв.
пропускане

Ремонтът на "Графа" се удължава

Гражданско сдружение съди общината за 390 000 лв.

1 годинаОбщество 19 Боряна Райчева


Печално нашумелият ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев", който продължава вече година, се удължава заради дъждовните дни, които попречили на строителните работници.

Търговците в района се опасяват от фалити и очакват с нетърпение финала на ремонта.

Работещите на "Графа" заведоха и съдебен иск срещу Столичната община заради загубите при продължителните ремонтни деъности. 

От Столична община не предполагали, че има тръби под някои от главните улици като "Цар Иван Шишман" и "6-и септември" и реконструкциите им се отлага".

"Обектът бе разделен на под обекти и от Топлофикация получихме информация, че трябва да се смени съществуващ водопровод", обясняват строителите.

От "Спаси София" поискаха оставка на зам.- кмета Ирина Савина за поредното забавяне.  "За 5 години е трябвало да се съгласуват дружествата", обясниха от неправителствената организация.

"Проблемът на търговците е, че ситуацията силно влошава тяхната възможност да упражняват дейността, която са започнали. Виждаме как изглеждат улиците в центъра на София. Като потребили трудно бихме могли да стигнем до някои търговски обекти. Зад всички ремонтни дейности стои влошеното състояние на живот на хората, които обитават улицата. Те са и търговски зони. Така че комплексна трябва да е оценката на общината, когато планира своите намерения.", заяви Ивана Мурджева от сдружение ''Справедливост за всички в България" пред национална медия.

От Сдужението са завели иск в съда, към който са присъединени 14 търговци.

В него се иска обезщетение от 390 000 лв. за срок от 6 месеца.