Руснак лежи в затвора, искал да убие Пеевски

В затвора лежат още българин и румънец

4 месецаПравосъдие 2

Руски гражданин лежи от една година в български арест по обвинение за ОПГ, организирала убийството на корпулентния бизнесмен и депутат от ДПС Делян Пеевски. Това съобщи адвокат Константин Симеонов в предаването „ЕвродикоФ“ по телевизия Евроком.

Мъжът се казва Владимир Кацарски. Оказва се, че той е хвърлен зад решетките само по показанията на един човек - Константин Бухлев, който е и свидетел по делото за атентата срещу Алексей Петров. Любопитното е, че третият човек, който трябва да образува ОПГ-то, е неизвестен. Според защитникът целта е била делото да се води от специализирания съд. Службите ни започват да издирват руснака преди около три години. Открит е в Латинска Америка и две години лежи в перуански затвор. През това време се води кореспонденция между властите, след което Владимир Кацарски е прехвърлен у нас. Доказателствата се крепят на разказа на Бухлев, който казва как някой дошъл от името на Вовата и му предложил да се извърши атентат срещу Пеевски.

„Нашите служби такива сигнали ги пропускат между ушите си. Но щом става дума за Пеевски, те се отнасят към него като към свещена крава. Прокуратурата реагира като бик на червено щом чуе това име. Делото другата седмица започва. Диспозитивът за приготовлението за убийство вече не фигурира, защото трябва да се разпита Делян Пеевски. Има само за ОПГ. На 8-ми ще се гледа мярката, а на 9-ти е разпоредителното заседание. Съдията вече веднъж върна делото на прокуратурата при първото разпоредително заседание“, коментира още адв. Симеонов.

Третият човек от групата все още е неизвестен. За спецпрокуратурата ОПГ-то може да е от един човек и двама да са неизвестни", каза той.

Преди няколко дни стана ясно, че в ареста лежат други двама души-българин и румънец отново по обвинение, че са подготвяли убийството на Делян Пеевски. На този етап прокуратурата, която обичайно се тупа в гърдите за всеки хванат селски апаш, сега не обелва и дума за въпросните обвинения.

 

ОЩЕ ОТ Правосъдие

Нено Димов остава под стража

Обвиненето представи нови доказателства по обвинението за безстопанственост

4 дниПравосъдие

Нови доказателства срещу Нено Димов

Цената за предприятия е била 12 стотинки, за хората - 2 лв на куб.метър

4 дниПравосъдие

Георги Георгиев: Има внесен сигнал до Върховна прокуратура срещу Телевизия „Евроком“

Сигналът е внесен от бившия водещ на телевизията Николай Бареков

4 дниПравосъдие

Адв. Хаджигенов: Казусът с журналиста Сет Хетена говори, че у нас е застрашена свободата на словото

Красимир Иванджийски е подал жалба до Върховната касационна прокуратура срещу Хетена

4 дниПравосъдие

Остава ли в ареста обвиненият за убийството в Галиче?

Отговорът дават окръжните съдии във Враца

5 дниПравосъдие