София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Сашо Диков: "Евроком" се превърна в пирон в очите на управляващите

Гледайте предаването ЕвроДикоФ от 20ч. по Телевизия "Евроком"

17:08 ч. 17.01.2020 г.Общество 232

Тъжно ми е, защото има някаква вероятност едни неща да ми се случат за 6-и или 7-и път. Става дума за това, че е добре известно, че "Евроком" е единствената свободна телевизия. На фона на всичко "Евроком" наистина е остров на свободата.Аз отдавна очаквах удар, а той дойде от Николай Бареков. Това каза Сашо Диков в ефира на "Делници".

"Във фейсбук профила си Бареков действително написа, че той е пуснал сигнала, защото едностранно му е прекратен доворът за предаването, което той и Димитър Байрактаров водиха в Телевизия "Евроком. В този обемен пост той пише какви ли не неща например: очевидно финансирането с неясни средства и с пари кеш притеснява, както съмнително ГС "БОЕЦ", така и неговия глашатай в лицето на кабеларката и нейните псевдо остриета Кулезич, Диков и т.н.", коментира Диков.


"Отправяме покана към Иван Гешев или говорителят на прокуратурата Сийка Милева, за да видим за какво става дума. Този сигнал е бил моментално разпределен към Специализираната прокуратура", допълни той.

Според Диков атаките няма да спрат и един такъв сигнал дава възможност на прокуратурата да прави каквото иска с всеки един и включително нашата телевизия. "Голямата трудност и проблем е собствениците, които трябва да удържат и те са тези, които трябва да удържат положението и да ни дадат свободата да говорим всичко това, което мислим. "Евроком" се превърна в пирон в очите на управляващите. Това, което се чува от екрана на "Евроком" няма как да се чуе от екрана на нито една друга медия", каза още журналистът.