София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Си Дзинпин: Конфронтацията между Китай и САЩ е катастрофа за целия свят

Това заяви китайският президент по време на телефонен разговор с Байдън
6 сЕвроком 190

Конфронтацията между Китай и САЩ е катастрофа както за тези страни, така и за целия свят. Това заяви китайският президент Си Дзинпин по време на телефонен разговор с американския президент Джо Байдън.

Китайско-американското сътрудничество може да доведе до много важни събития, които ще бъдат от полза както за двете страни, така и за целия свят“, каза той, цитиран от Централната телевизия на Китай. „Конфронтацията между Китай и САЩ несъмнено е катастрофа, подчерта Си Дзинпин.

Си Дзинпин отбеляза, че китайско-американските отношения в момента са на важен етап. Както той посочи, насърчаването на здравословното и стабилно развитие на китайско-американските отношения е общо очакване както за народите на двете страни, така и за цялата международна общност.

Двете страни трябва да положат усилия и да се придвижат една към друга, да се придържат към [позицията] на липса на конфронтация и конфликт, взаимно уважение и взаимноизгодно сътрудничество, да се фокусират върху сътрудничеството, да контролират различията, да насърчават здравословното, устойчиво и стабилно развитие на китайско-американските отношения, осигурете ползи за народите на двете страни ", - каза председателят на КНР.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!