Search Suggestions
      вторник, 21.10.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Симеон Караколев: Половин милион агнета изяждаме за Великден

          В цялата страна се консумират около половин милион агнета. Около 70 000 от тях са от магазините, а около 400 000 – от директни продажби от фермите. Покупките на месо от производител се увеличават с всяка изминала година. Интерес има и към закупуването на млечни продукти от фермите. Това е напълно нормално, тъй като потребителите продължават да търсят качествени продукти. Това заяви каза Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, пред Монитор.

          - Реклама -

          Охладеното агнешко ще бъде главно от Северна Македония. Целогодишно обаче у нас се внася и замразено месо от Австралия и Нова Зеландия, добави той.

          „Това, което се купува от фермите, е средно около 30 килограма живо тегло. В магазините обаче се търси малко по-ниско тегло, затова от веригите по-често зареждат цели агнета по 10-12 килограма. Според мен интересът към по-големите агнета се засилва, тъй като месото може да стигне за 2-3 повода за събиране на трапезата. Средната цена за агне, която мога да дам, е 200 лв., като в нея влизат и комплект дреболии и глава. Някои фермери предлагат и обработване на кожата“, посочи Караколев.

          В цялата страна се консумират около половин милион агнета. Около 70 000 от тях са от магазините, а около 400 000 – от директни продажби от фермите. Покупките на месо от производител се увеличават с всяка изминала година. Интерес има и към закупуването на млечни продукти от фермите. Това е напълно нормално, тъй като потребителите продължават да търсят качествени продукти. Това заяви каза Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, пред Монитор.

          - Реклама -

          Охладеното агнешко ще бъде главно от Северна Македония. Целогодишно обаче у нас се внася и замразено месо от Австралия и Нова Зеландия, добави той.

          „Това, което се купува от фермите, е средно около 30 килограма живо тегло. В магазините обаче се търси малко по-ниско тегло, затова от веригите по-често зареждат цели агнета по 10-12 килограма. Според мен интересът към по-големите агнета се засилва, тъй като месото може да стигне за 2-3 повода за събиране на трапезата. Средната цена за агне, която мога да дам, е 200 лв., като в нея влизат и комплект дреболии и глава. Някои фермери предлагат и обработване на кожата“, посочи Караколев.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Колбасите – тихият убиец на жени

          Жените, които редовно хапват преработени меса – като бекон и шунка – излагат себе си на значително по-висок риск от развитие на рак на...

          Масов срив в Canva: потребителите по целия свят съобщават за грешки и недостъпност на платформата

          Популярната платформа за графичен дизайн Canva преживява сериозен технически срив, който засегна потребители по целия свят. Хиляди хора съобщават за невъзможност да влязат в...

          Битката на Бритни: Шокиращи обвинения за насилие, наркотици и заплаха срещу собствените ѝ деца

          Войната между Бритни Спиърс и бившия ѝ съпруг Кевин Федърлайн навлезе в най-ожесточената си фаза, след като той публикува шокиращи обвинения в мемоара си...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions