Search Suggestions
      понеделник, 22.12.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Симеон Караколев: Половин милион агнета изяждаме за Великден

          В цялата страна се консумират около половин милион агнета. Около 70 000 от тях са от магазините, а около 400 000 – от директни продажби от фермите. Покупките на месо от производител се увеличават с всяка изминала година. Интерес има и към закупуването на млечни продукти от фермите. Това е напълно нормално, тъй като потребителите продължават да търсят качествени продукти. Това заяви каза Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, пред Монитор.

          - Реклама -

          Охладеното агнешко ще бъде главно от Северна Македония. Целогодишно обаче у нас се внася и замразено месо от Австралия и Нова Зеландия, добави той.

          „Това, което се купува от фермите, е средно около 30 килограма живо тегло. В магазините обаче се търси малко по-ниско тегло, затова от веригите по-често зареждат цели агнета по 10-12 килограма. Според мен интересът към по-големите агнета се засилва, тъй като месото може да стигне за 2-3 повода за събиране на трапезата. Средната цена за агне, която мога да дам, е 200 лв., като в нея влизат и комплект дреболии и глава. Някои фермери предлагат и обработване на кожата“, посочи Караколев.

          В цялата страна се консумират около половин милион агнета. Около 70 000 от тях са от магазините, а около 400 000 – от директни продажби от фермите. Покупките на месо от производител се увеличават с всяка изминала година. Интерес има и към закупуването на млечни продукти от фермите. Това е напълно нормално, тъй като потребителите продължават да търсят качествени продукти. Това заяви каза Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, пред Монитор.

          - Реклама -

          Охладеното агнешко ще бъде главно от Северна Македония. Целогодишно обаче у нас се внася и замразено месо от Австралия и Нова Зеландия, добави той.

          „Това, което се купува от фермите, е средно около 30 килограма живо тегло. В магазините обаче се търси малко по-ниско тегло, затова от веригите по-често зареждат цели агнета по 10-12 килограма. Според мен интересът към по-големите агнета се засилва, тъй като месото може да стигне за 2-3 повода за събиране на трапезата. Средната цена за агне, която мога да дам, е 200 лв., като в нея влизат и комплект дреболии и глава. Някои фермери предлагат и обработване на кожата“, посочи Караколев.

          google-news
          Последвайте Евроком в Google News

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Стоунхендж събра хиляди посетители за празника на зимното слънцестоене (ВИДЕО + СНИМКИ)

          Хиляди се събраха около Стоунхендж в Англия, за да отпразнуват зимното слънцестоене

          Филип Киркоров обяви, че е роднина на баба Ванга

          Народният артист на Русия Филип Киркоров обяви, че е доведен племенник на баба Ванга, предава руският „Пети канал“. Певецът си спомня как като дете се...

          ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ЕДНО ПРЕДАВАНЕ: Първото съвместно тв интервю на Натали и Вики от „Ергенът“, а звездите на „Ергенът“, „Big Brother“ и „Hell’s...

          Тази събота, 20 декември от 20:00 часа по телевизия "Евроком", в празничната коледна програма на предаването „Вечните песни на България“ зрителите ще видят за първи път на едно място най-обсъжданите лица от „Ергенът“, "Big Brother" и "Hell’s Kitchen".

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions