Search Suggestions
      вторник, 15.07.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Симеон Караколев: Половин милион агнета изяждаме за Великден

          В цялата страна се консумират около половин милион агнета. Около 70 000 от тях са от магазините, а около 400 000 – от директни продажби от фермите. Покупките на месо от производител се увеличават с всяка изминала година. Интерес има и към закупуването на млечни продукти от фермите. Това е напълно нормално, тъй като потребителите продължават да търсят качествени продукти. Това заяви каза Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, пред Монитор.

          - Реклама -

          Охладеното агнешко ще бъде главно от Северна Македония. Целогодишно обаче у нас се внася и замразено месо от Австралия и Нова Зеландия, добави той.

          „Това, което се купува от фермите, е средно около 30 килограма живо тегло. В магазините обаче се търси малко по-ниско тегло, затова от веригите по-често зареждат цели агнета по 10-12 килограма. Според мен интересът към по-големите агнета се засилва, тъй като месото може да стигне за 2-3 повода за събиране на трапезата. Средната цена за агне, която мога да дам, е 200 лв., като в нея влизат и комплект дреболии и глава. Някои фермери предлагат и обработване на кожата“, посочи Караколев.

          В цялата страна се консумират около половин милион агнета. Около 70 000 от тях са от магазините, а около 400 000 – от директни продажби от фермите. Покупките на месо от производител се увеличават с всяка изминала година. Интерес има и към закупуването на млечни продукти от фермите. Това е напълно нормално, тъй като потребителите продължават да търсят качествени продукти. Това заяви каза Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, пред Монитор.

          - Реклама -

          Охладеното агнешко ще бъде главно от Северна Македония. Целогодишно обаче у нас се внася и замразено месо от Австралия и Нова Зеландия, добави той.

          „Това, което се купува от фермите, е средно около 30 килограма живо тегло. В магазините обаче се търси малко по-ниско тегло, затова от веригите по-често зареждат цели агнета по 10-12 килограма. Според мен интересът към по-големите агнета се засилва, тъй като месото може да стигне за 2-3 повода за събиране на трапезата. Средната цена за агне, която мога да дам, е 200 лв., като в нея влизат и комплект дреболии и глава. Някои фермери предлагат и обработване на кожата“, посочи Караколев.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Обърнете внимание на здравето си, ако сънувате такива сънища

          Сънищата винаги са били мистерия — някои хора ги възприемат като игра на подсъзнанието, докато други ги виждат като знаци свише.

          Най-желаните дестинации за лято 2025: Къде да избягаме от ежедневието?

          С настъпването на лято 2025 пътешествениците са по-нетърпеливи от всякога да откриват нови места, да опитат автентични вкусове и да си подарят мигове, за...

          Откраднаха от колата на Бионсе неиздадена музика и видеозаписи

          Неиздадена музика на Бионсе, видеозаписи и планове за бъдещи концерти са били откраднати от нает автомобил в Атланта, щата Джорджия, съобщиха Асошиейтед прес и...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions