София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Симеонов със сигнал до Гешев за дивия купон на общинарите в Пловдив (ДОКУМЕНТ)

Лидерът на НФСБ към главния прокурор, министъра на вътрешните работи и министъра на здравеопазването
9 мЕвроком 661

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов до главния прокурор, министъра на вътрешните работи и министъра на здравеопазването по случая с пловдивската дискотека "Сохо".

Общинари от Пловдив си организирали купон в пловдивски клуб до 4 часа сутринта, нарушавайки противоепидемичните мерки. Купонът е бил по повод рождения ден на действащ общински съветник в Общински съвет Пловдив - Кирил Търев.

За силната музика са се оплакали граждани заради забраната, свързана с противоепидемичните мерки, на Областния щаб заведенията да спазват ограничения за работа до 23:00 часа.

Гражданинът, който е подал сигнала, твърди, че на 2 ноември в 23:56 часа е сигнализирал от дома си на телефон 112 за силен шум, музика и пеене от някое от близките 7 заведения (дискотеки, ресторанти, барове и сватбен салон), разположени едно до друго на бул. "Санкт Петербург" 131 в Пловдив. "Тъй като часът бе след 23:30, когато според решение РД-20-161 / 28.10.2020 г. на Областния кризисен щаб, не би трябвало да работят заведения с удължено работно време, настоях да бъде изпратен полицейски патрул, който да осъществи контрол по противоепидемичните мерки", пише в сигнала.

Ето и сигналът: