София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Скандал в парламента: Депутати от БСП питат Младен Маринов защо пребиха момчетата

Министърът на вътрешните работи представя информация за протестите в НС

Скандал в парламента: Депутати от БСП питат Младен Маринов защо пребиха момчетата

Министърът на вътрешните работи представя информация за протестите в НС

13 мЕвроком 3772


Запознавам Ви накратко с информацията, свързана с вчерашния протест пред Министерски съвет. В СДВР е придобита информация за постъпила декларация за провеждане на събитие "Да спасим демокрация: Ден 6". Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов на парламентарен контрол по желание на депутатите от БСП.

"Около 21ч. участници в протестите започват да палят димки, факли, ракети, които изстрелват . По сградата са започнали да се катерят 4 лица, които са изпънали трансперант "Продава се"", допълни Маринов.

Междувременно депутати от БСП попитаха Младен Маринов "Защо пребихте момчето", а председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се опита да успокои напрежение.

"При падане на транспаранта част от протестиращите започват да хвърлят бутилки и камъни по служителите на реда. Взривени са и две самоделни взривни устройства, един от протестиращите пада, при опит на полицаите да му помогнат започват да ги нападат. Други служители са били ритани, като има двама ранени полицаи, единият с прорезна рана в областа на главата. Има седем задържани и са образувани досъдебни производства", каза още вътрешният министър.