София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Софийският маратон ще се проведе на 10 октомври, хиляди ще се включат

Това е 38-ото издание на спортното състезание
пропускане
5 мСпортни 290

На 10 октомври ще се проведе Софийският маратон. Стартът за състезателите на дистанцията от 42.195 километра започва в 09:30 часа от площад  „Княз Александър Батенберг“, а след това на всеки десет минути тръгват състезателите в полумаратона и дистанцията от 10 км.

„Тази година маратонът ще се проведе по същия маршрут, който е лицензиран от две години. 3 хиляди души ще са бегачите. 600 души ще бягат 42 километра, над  1 000 ще бягат на 21 километра, а останалите - 10 километра“, уточни Анатоли Илиев“, зам.-председател на „София – европейска столица на спорта“.

Столичната Община ще вземе необходимите мерки за безопасност. Организаторите  изказаха надежди да не се стига до инциденти, подобно на този от миналата година, когато участник избута и една от състезателките от Сърбия.

Служителите на Аварийна помощ и безопасност ще следят за струпването на хора и спазването на дистанция.

Запазва се традицията отличията да са с архитектурни символи на столицата. Тази година медалът ще е с Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий".

Тазгодишният награден фонд е в размер на 75 000 лв.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!