София 22 °C
Велико Търново 24 °C
Пловдив 24 °C
Варна 23 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Спасителна акция в Пирин

Жена е паднала от връх Джангал
пропускане

Спасителна акция в Пирин

Жена е паднала от връх Джангал

8 месецаИнциденти 19 Боряна Райчева


Tежка спасителна акция проведоха 22-ма планински спасители от отрядите в Банско, Разлог и Добринище. Акцията се е провела тази нощ в Пирин. Вчера следобед жена е паднала от връх Джангал. Не е известно защо жената е била сама.

Сигналът е получен на тел. 112 от очевидец на инцидента. Постъпил вчера в 17.25 часа. Жена, за която се предполага, че е от Банско на възраст около 40 години, е получила сериозни травми при падането. Постъпило е искане за спешна евакуация с хеликоптер.

Планинските спасители са стигнали до пострадалата жена вечерта към 20 часа. Акцията е приключила тази нощ около 2.30 часа.

Директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев каза, че първоначално към мястото са тръгнали шестима планинска спасители, за да успеят да достигнат навреме до пострадалата.

За разрешаването на случая от Планинска спасителна служба се свързали с МВР и Министерство на отбраната. Спасителната акция е продължила само като наземна, защото не е имало възможност за хеликоптер с идването на вечерта.

Директорът на ПСС обясни, че е наложително в България да има хеликоптери за спасителна дейност, тъй като само това е начинът да успеем да осигурим безопасен и бърз транспорт на пострадал в отдалечени местности.