София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Специална комисия ще влезе в Българската банка за развитие

Това каза служебният министър на икономиката Кирил Петков пред бТВ

Специална комисия ще влезе в Българската банка за развитие (ББР), за да види защо е подпомагала 8 души, от които 4-ма може би са свързани индиректно с Делян Пеевски. Сигурно е, че Надзорният съвет на ББР ще бъде сменен. Ще сложим лимити, за да не могат да се раздават големи суми. Това каза служебният министър на икономиката Кирил Петков пред бТВ.

Петков се похвали, че вече Българската банка за развитие е 100% държавна от петък. "Преди това имаше 8 акции, които не бяха на България. Дори намерихме писмо в министерството, в което търговската банка, на която са акциите иска да ги подари на държавата, но писмото е останало без отговор", добави ресорният министър.

От думите му стана ясно, че с първото решение на МС правителството е приело тези 8 акции, "което на практика ни отвързва ръцете да можем да влезем в ББР, да направим одити, които искаме, да направим общо събрание и да назначим хора, които могат да пазят обществения съвет".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!