София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Спецпрокуратурата с извънредна информация за имотите на Божков

Относно публикация с сайта "Биволъ"
1 мПравосъдие 1069 Мирослав Митков

Във  връзка с многобройни запитвания на медии, относно публикация от 02.03.2021 г. в сайта „Биволъ“, касаеща имотното състояние на обвиняемото лице Васил Божков, ви информираме, че под надзора на Специализирана прокуратура и към момента се провеждат всички възможни действия по разследването. Това пишат от пресцентъра на Специализираната прокуратура

"Целта на същите е разкриване на обективната истина и обезпечаване на годни доказателства, доказателствени средства и предприемане на мерки по обезпечаване на глобата, конфискацията и отнемането на вещи в полза на държавата.

Следва да се отбележи, че по досъдебното производство, водено срещу Васил Божков, с предмет на разследване извършени множество престъпления против финансовата и данъчната системи, и такива срещу културно историческото наследство на страната ни, информацията, съдържаща се в публикацията и в частност тази, касаеща притежавани имоти в чужбина, е известна на Специализирана прокуратура. В тази връзка са извършени и се извършват активни действия по разследването, включително и такива по реда на международно-правното сътрудничество", пишат още те.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!