София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Таня Михайлова: За всички ученици е важно да се върнат в клас, но не знаем кога ще стане това

Коментар на заместник-министъра на образованието
6 сОбщество 185 Златина Петкова

“За всички ученици е важно да се върнат в клас, но не знаем кога ще стане това. Много е крехък баланса, следим ситуацията”, коментира пред bTV заместник-министъра на образованието Таня Михайлова. По думите на Михайлова, за всеки един от випуските има доводи защо трябва да се върне в училище.

Михайлова беше категорична, че кога всички обучаващи се ще се върнат в клас, зависело не от една от много величини, от които повечето били неизвестни.

“Няма кой да прогнозира как ще се развие епидемиологичната обстановка. Искаме всичко да бъде наред, но трябва и ние да бъдем отговорни, тоест всеки един от нас трябва да е отговорен, за да може да осигурим условия на учениците ни да бъдат в училище, защото ние няма как да заменим присъственото обучение”, категорична беше заместник-министъра.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!