София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Томислав Дончев: Епохата "Борисов" в ГЕРБ ще продължи още

Дончев коментира и санкциите от страна на САЩ срещу шестима българи
7 сПолитика 1397

Епохата "Борисов" в ГЕРБ ще продължи още, каза още зам.-председателят на партията Томислав Дончев. 

Пред БНТ Дончев коментира и санкциите от страна на САЩ срещу шестима българи, трима от които са Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков. 

Tова е много силен политически сигнал и към българските политици, и към българските институции, и към българското общество. Безспорно означава, че институциите едва ли са се справили добре, посочи той.

В текста няма нито една изненада. Дали това означава слабост на държавните институции – мисля, че да. Ние носим отговорност за г-н Манолев, но всички останали фигури са създавани много преди да се появим ние, заяви Дончев.

"Не си спомням Пеевски да ни е бил коалиционен партньор. Каква роля да има?"

Важно е прокуратурата да провери цялата тази информация, добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че управлението на ГЕРБ не е подслушвало политици. Как си представяте например премиер вечер край камината да подслушва политици. Ние универсално сме виновни за всичко, което не е особено удобна роля, заяви Томислав Дончев.

Ние ще търсим възможно най-добрия резултат на изборите. За мен голямата политическа задача е да се намери модел на някакво политическо равновесие и партиите в следващия парламент да сформират правителство, не задължително с нас. Политиката е отговорност – да съставиш кабинет и да има на кого да се сърдят хората, коментира Дончев.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!