Начало Новини Предавания На живо

Томислав Дончев за критиките: Какво предлагате - да затворим от март до септември?

Коментар на вицепремиера за кризата с коронавируса
5 дниЕвроком 4097

Кога сте видяли да излъчвам нездравословен оптимизъм? Всяко решение, което се взима на ниво Министерски съвет е политическо, за него се носи политическа, наказателна и административна отговорност. Всичко, което експертите препоръчват на един министър, а дори и той да изпълни всички препоръки, отговорността я носи той. Към момента се съсредоточаваме към мерките, които съществуват. Каква е ползата от въвеждане на нови мерки, щом и тези не се спазват. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на Нова телевизия. 

"Никой не може да забрани на някой, особено в рискова група, включително да взима допълнителни мерки. После спазването на мерките не трябва да бъде само на държавната здравна система. Кой когато е видял незаконно парти е уведомил контролен орган? Ако всички заедно сме будната съвест на обществото мерките ще се спазват. Ако бяхме взели по-тежки мерки сега коментарите щяха да са точно обратните", допълни Дончев.

"Изкуството е да се движим по ръба на бръснача. Добрата новина е, че натрупахме опит, през март единственото, което българските медици знаеха е протоколите от Китай. Какво предлагате - да затворим от март до септември?", каза още той.