София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

ЦИК пита дали летуващите могат да гласуват от секциите по Черноморието

Изпращат писмо до служебния регионален министър Виолета Комитова

Централната избирателна комисия ще изпрати писмо до служебния регионален министър Виолета Комитова, с което иска разяснение може ли българи, които в изборния ден на 11 юли ще са на почивка у нас, да си направят адресна регистрация в хотела, в който са отседнали, за да могат да упражнят правото си на глас. Това реши на днешното си заседание ЦИК.

Писмото се изпраща заради постъпилите в ЦИК много запитвания от български граждани, които в изборния ден ще са на почивка. Те искат да знаят как могат да упражнят правото си на глас в курорта, в който се намират. В писмото до Комитова ЦИК пита дали такива избиратели могат да се регистрират като посочат за настоящ адрес хотел, мотел или друго място за настаняване, в което се намират, по чл. 99 от Закона за гражданската регистрация. В случай, че това е възможно, ЦИК иска да знае какви документи трябва да представят избирателите и дали заявлението за настоящ адрес може да бъде подадено до съответната община по електронен път, без да се изисква квалифициран електронен подпис.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!