София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Цветан Цветанов: Изненадан съм от ниската избирателна активност

Коментар от лидерът на ,,Републиканци за България''
6 дниИзбори 2021 76

Лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов заяви, че е останал изненадан от ниската избирателна активност на парламентарния вот.

"Предполагам, че това се дължи на ограничаването на купения и корпоративния вот. Днес се видя, че е доста лесно машинното гласуване", посочи той.

"Избирателите не очакваха, че след 4 април партиите в парламента няма да очертаят поне краткосрочен хоризонт на правителство, което да решава проблемите на обществото. Беше очаквано, че партиите, които бяха представени 45-ия парламент, ще бъдат представени и в 46-ия", каза още Цветанов.

Бившият втори в ГЕРБ коментира и резултата на партията на Бойко Борисов - малко над 22% според предварителните данни.

"Това е най-ниският резултат, който ГЕРБ е показвал и най-малката парламентарна група, съпоставимо с другите парламенти. Ще има доста сериозно напрежение в структурите на ГЕРБ, защото резултатите дават подобно ехо. По-важно е дали ще има консенсус между останалите политически играчи - протестните партии. Те трябва да търсят парламентарна подкрепа от БСП или ДПС. Ще има много голяма сложност при съставянето на правителство. Няма да имаме стабилно правителство в предстоящите няколко месеца. Ще бъде с хоризонт не по-дълъг от една година", обясни лидерът на "Републиканци за България".

Цветанов призова политиците да загърбят егото си и да се заемат с обединяващи теми и политики в интерес на обществото. 

"С резултатите от чужбина може да се получи първа загуба за ГЕРБ", изтъкна Цветанов.

"Разми се ляво и дясно, нямаше политически сблъсък на идеи. Г-жа Нинова направи лек анонс, че е готова, ако партиите на протеста искат да водят разговори, биха ги подкрепили", коментира още той.

"Борисов възприе политика на монолог, а не на диалог с парламентарно представените партии. Случи се безобразно управление с непрозрачно харчене на пари на българския данъкоплатец", подчерта Цветан Цветанов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!