София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Турнето на Караянчева: Протестиращи я замеряха с яйца и викаха "оставка" (ВИДЕО)

Председателят на НС се оправда за неподходящата си реч, която се запомни с думите "Ходи пеша, бе"

Турнето на Караянчева: Протестиращи я замеряха с яйца и викаха "оставка" (ВИДЕО)

Председателят на НС се оправда за неподходящата си реч, която се запомни с думите "Ходи пеша, бе"

10 дниЕвроком 16935


Протестиращи в Благоевград замеряха с яйца председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя е на посещение в града, за среща с актива на ГЕРБ.

Караянчева забеляза протестиращите и смело тръгна към тях, за да "говорят", но след като стигна на 10 метра от тях недоволните започнаха да я замерят с яйца. Охраната я обгради плътно и я върна обратно.

Демонстрантите викаха за оставката, както на Караянчева, така и на премиерът Бойко Борисов, и на главния прокурор Иван Гешев.

"Исках да се срещна с тези хора, да поговорим, да ги попитам защо искат оставка и да им кажа какво ние сме направили, но явно няма желание за разговор", каза Караянчева.

МРЕЖАТА КИПИ: Вълна от недоволство след изказването на Караянчева "Ми хОди пеша, бе" (ВИДЕА)

Тя каза, че изказването й пред актива в Пловдив е било емоционално и там е говорила в качеството си на партиен член, за да предаде енергията на всички членове и симпатизанти. И допълни, че като председател на НС говори по друг начин и не би си позволила такъв език.

Припомняме Ви и думите на Караянчева:

"Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов, викат "Не ставали", ами, защо не ги направихте вие, като не стават, а критикуват. Метрото - отиват да протест срещу лошия Бойко и се прибират вкъщи Ами, ходи пеша, ходи пеша. Е, затова няма да подадем оставка, защото сме отговорни към това, което правим".