София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Учениците в единствени паралелки от 5-и до 12-и клас в училище от днес

От днес влиза в сила последната заповед на министъра на здравеопазването
2 мЕвроком 174

Със заповед на министъра на здравеопазването от днес, 15 февруари, се разрешават присъствените учебни занятия за всички ученици от пети до дванадесети клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

От МОН уточняват, че отделните училища, в които имат такива паралелки, самостоятелно ще решат кога да възстановят присъствените занятия - от понеделник или от вторник, като уведомят родителите за това.

За днес в училищата с учебен процес по новото допълнение на заповедта на МЗ няма да се отразяват отсъствия на учениците, които по обективни причини не са успели да присъстват. При невъзможност, поради влошена метеорологична обстановка и затруднено придвижване на учениците, училищата могат да поискат продължаване на обучението в електронна среда, информират от МОН.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!