София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Уволнените от ББР не отишли на среща при министър Петков, защото не обичали да се снимат

По думите им всяко едно решение за кредит над 5 млн. лева е минало през Надзорния съвет
4 мИкономика 1911 Ивана Иванова

Министърът на икономиката Кирил Петков ни извика в сряда на среща. Това бяха Надзорният съвет, Управителният съвет, както и министърът. Тази среща се проведе за час и половина и ние го уведомихме, че не искаме да присъстваме, защото ще има запис, а досега не сме давали интервюта и не ни е свойски. Това казаха уволнените членове на Надзорния съвет на Българската банка за развитие Велина Бурска и Митко Симеонов в ефира на Нова телевизия.

"Банката има такъв профил, че тя винаги се е отличавала с висока концентрация. Към настоящия момент концентрацията на банката е с най-ниско ниво от последните години", коментира Симеонов.

По думите на Велина Бурска от тяхна гледна точка те са изпълнявали задълженията си единствено и само като са изпълнявали закона. Те обърнаха внимание на това, че всяко едно решение за кредит над 5 млн. лева е минало законово през Надзорния съвет. 

Митко Симеонов пък допълни, че Надзорният съвет не провежда срещи с кредитоискатели.

"По лично мое мнение въпросът "КОЙ?" се заменя с въпроса "ЗАЩО?". Защо министърът поставя една стабилна банка в риск?", попита Бурска.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!