София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Веселин Марешки: Тупат топката некадърниците, които не могат да свалят ГЕРБ от власт

Лидерът на ПП ВОЛЯ коментира провалилият се опит за свикване на Велико народно събрание
9 мЕвроком 3674

Един мъдър човек ми каза, че нещо като започне като порнография, завършва като порнография. Явно идеята за Велико народно събрание и нова Конституция в кьорфишек, защото от 2009 година насам няма партия, освен ПП ВОЛЯ, която е казала ,че трябва Велико Народно събрание. Това коментира лидерът на ПП ВОЛЯ Веселин Марешки в ефира на БТВ.

"По кой закон ГЕРБ не може и днес да падне от власт. Това за проекта за Конституция е пълна глупост. Тупат топката некадърниците, които не могат да свалят ГЕРБ от власт. Аз съм в битка с невежеството, аз не съм юрист, но имам повече ум и не мога да си позволя да мисля, че намаляването на броя на депутатите ще додеде до спад на политическото представяне. Това е пълна глупост. Ако гласуват 4 млн. българи, при 4% праг на теб са ти необходими 160 000 гласа, за да влезеш в парламента", допълни лидерът на ВОЛЯ.

"Март, април или май ще видим какво ще решат изборите. По Конституция най-ранната възможна дата е 28 март и 23 май е най-късната възможна дата. Аз имам собствен проект по Конституция, но нямаше с кого да дебатирам, всички се изпокриха като мишки. Защо не зададете въпрос на президента кога ще си обнародва проекта", допълни Марешки.