София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Върховни съдии поискаха разпускане на ВСС

Според подписката оставките на четиримата ще са решаващи за прекратяване на мандата

Съдии от Върховния касационен съд са започнали подписка с искане четиримата от съдебната квота във Висшия съдебен съвет да подадат оставка, съобщи "Лекс". 

В момента това са само Атанаска Дишева, Олга Керелска, Севдалин Мавров и Цветинка Пашкунова, тъй като през юни Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова подадоха оставки. 

Според подписката оставките на четиримата ще са решаващи за прекратяване на мандата на този съвет, който е претърпял провал в разрешаването на важни за системата въпроси.

"Достатъчно е всеки от Вас да си зададе в упор въпроса дали е готов да гарантира с авторитета и името си, че този Висш съдебен съвет ще избере председател на Върховния касационен съд, който няма да бъде подобие на избрания от него главен прокурор", изтъкват съдиите.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!