София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Йонко Мермерски: Много от медиите избързват със заключенията, още не е ясен резултатът в САЩ

"Надявам се Тръмп да признае загубата и да пусне нещата"
7 мЕвроком 1486

Много от медиите избързва с резултатите на изборите в САЩ. Все още няма официални документи. Това каза пред Канал 3 проф. Йонко Мермерски

При това разделение и нажежаване при което няма сиво, няма средно, 70 млн. са гласували за единия, 70 за другия. Има все още тук и там основания за обжалване, по съдебната пътека, ако се тръгне ще бъде много вредно за Америка и човечеството.
 
"Ако Тръмп признае, че е загубил, ще е друго. Дали той ще се признае за губещ, в името на спокойствието, или ще настоява да има преброяване", смята той.
 
"Всичко се върти около Тръмп и неговия характер. Много нажежено е положението. Въпреки арогантното отношение на Тръмп, той е разумен човек, няма да направи неща, които да пречат", сподели гостът.
 
"Надявам се Тръмп да признае загубата и да пусне нещата да вървят напред, колкото повече се влачи ситуацията с резултатите от изборите, толкова повече има шанс да се стигне конфронтации. Няма да има рязка промяна в това Америка какво ще бъде, просто се промениха водачите", заяви професорът.