София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Запалиха къщата на общински съветник от БСП

От левицата заявиха, че това се е случило след заплахи

Запалиха къщата на общински съветник от БСП

От левицата заявиха, че това се е случило след заплахи

7 месецаКрими 5 Боряна Райчева


"Искаме да ви съобщим за изключително неприятен акт на посегателство върху политически права на гражданите. Тази нощ, в град Борован е бил запален недвижим имот на общински съветник от БСП - след продължителни заплахи да не присъства на днешната сесия, на която ще се избере председателят на общинския съвет на Борован", съобщи народният представител от ПГ на "БСП за България" Иван Иванов.

Депутатът от левицата направи и процедура за изслушване на вътрешния министър, за да обясни от трибуната на Народното събрание какви мерки се вземат за разкриване на извършителите. По думите му на общинския съветник от БСП е бил поставен ултиматум - да не присъства на сесията или да гласува за определен кандидат, след което тази нощ е последвал палеж на негов недвижим имот.

Вътрешният министър Младен Маринов обясни от трибуната на НС, че е запалена входната врата на гараж, не е унищожено моторното превозно средство, както и вратата. От Областната дирекция на МВР във Враца са го информирали, че се прави оглед на местопроизшествието, изискват се веществени доказателства, работи се с евентуално заподозрени лица и с жертвата на този акт.