София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Заради грабеж: 7 потрошени коли в София

Мъж се опитал да избяга от крадци и ударил паркирани автомобили

06:15 ч. 21.01.2019 г.Крими 26

7 коли бяха потрошени при среднощна гонка в София, съобщиха от МВР. Причината – мъж се опитал да избяга от крадци. Въпреки това обаче бил пребит и обран, а извършителите на грабежа се издирват.

Инцидентът е станал в малките часове на неделя сутринта. В  1.30 часа е получен сигнал ударени коли на паркинг в района на столичната улица „Луи Айер”, а минути по-късно - за извършен грабеж и пострадал. Пристигналите на място полицейски екипи установили, че на паркинга  са блъснати и увредени седем автомобила. Според обясненията на мъжа, докато чакал в колата приятелката си, към него се приближили четирима непознати. Той потеглил рязко, но те го настигнали, били и ограбили - взели му мобилния телефон и парите.

Ограбеният мъж е тестван за наличие  на алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни. Той обаче е подведен под отговорност заради нанесените материални щети по паркираните коли.

Във връзка с извършения грабеж е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.