Начало Новини Предавания На живо

"Зверска" хакерска атака е сринала системата за е-винетките

Николай Нанков разкри за това по време на инспекцията на АМ "Европа"
пропускане

"Зверска" хакерска атака е сринала системата за е-винетките

Николай Нанков разкри за това по време на инспекцията на АМ "Европа"

3 месецаОбщество 35 Ивана Иванова


Поредна хакерска атака е имало върху електронната система за винетки. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на инспекция на АМ "Европа".

Проф. Олег Асенов от Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) я е определил дори като "зверска", каза още Нанков.

„Системата издържа за пореден път, но явно опитите продължават“, коментира заместник-министърът.

Борисов пък се възмути от деструктивното поведение на много хора и желанието им да рушат. Той даде пример с хората, които драскат със спрей табелите по пътищата.

В тази връзка по-рано днес от АПИ съобщиха, че е-винетки може да се закупят от сайта bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, от терминалите за самотаксуване и на гишетата по основните гранични контролно-пропускателни пунктове – ГКПП "Калотина", ГКПП "Капитан Андреево", ГКПП "Кулата", Дунав мост – Русе, Дунав мост – Видин, ГКПП „Силистра“, ГКПП "Станке Лисичково“ и ГКПП "Илинден".

"Работи се по отстраняването на затрудненията в продажбата на електронни винетки, временно е затруднена покупката на е-винетки от сайтовете www.vinetki.bg, www.tollpass.bg, www.digitoll.bg, www.telenor.bg, www.A1.bg, както и на каса в мрежата на мобилния оператор А1, Български пощи, Easy Pay и в бензиностанциите „Лукойл“,  "Еко“, „Петрол“ и ОМВ, а също чрез терминалите “Cashterminal” в мрежата на “Интеркапитал Груп".