София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Недоговорени хонорари провалиха концерта на Весна и Шабан във Видин

Хиляди фенове разбраха 2 часа преди началото на събитието

8 годиниРазвлечение 4 Боряна Райчева

Kонцертът на сръбските мегазвезди Весна Змиянац и Шабан Шаулич, който беше насрочен за тази вечер от 20 часа във Видин пропадна. В последния момент хиляди фенове на сръбските изпълнители разбраха, че няма да се насладят на песните им на градския стадион „Георги Бенковски“ в крайдунавския град. Като причина се посочва невъзможност сръбските изпълнители и организаторите да постигнат съгласие по условията на провеждането. Двете страни така и не се споразумяха до последния момент и за хонорара на звездите. Според запознати основно недоволство изразил Шабан Шаулич, колежката му Весна Змиянац го подкрепила впоследствие.
Събитието бе широко рекламирано още преди месец. Билетите се въртяха в търговската мрежа на стойност между 20 и 50 лева. Два часа преди планираното начало на спектакъла полицаи бяха позиционирани пред вратите на стадиона във Видин и връщаха феновете. Сред най-разочарованите бяха българи, пътували от Благоевград в най-горещите часове на деня. Два автобуса с фенове от Берковица също поеха обратно по пътя си.
Феновете на сръбската музика са категорични, че това е неуважение към тях. По предварителни данни на видинския стадион тази вечер, където монтираната сцена остана празна, трябваше да се съберат около 17 000 души.
Все още около стадиона има тирове, които се предполага, че превозват разглобената сцена, заедно с озвучителната техника.
От утре 25.06.2016 г. ще може всички, закупили билети, да вземат парите си обратно от касите на Eventim. Единственото условие е билетите да се върнат на същото място от което са закупени.