София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Училище за родители - Хиперактивните деца с Мила Патронева и Младен Владимиров за агресията сред децата

пропускане

Хиперактивните деца с Мила Патронева и Младен Владимиров за агресията сред децата

Всеки родител знае, че децата имат моменти, когато поведението им излиза извън контрол. Те могат да се движат непрекъснато, да правят шум непрекъснато, да отказват да чакат реда си и да се блъскат във всичко около себе си. В други моменти те могат да се носят сякаш са в сън, да не обърнат внимание на повикване от страна на роднини и приятели и да не могат да се концентрират върху една задача. За някои деца този вид постъпки е повече от случаен проблем.Тези деца изпитват затруднения да контролират поведението си и често могат да бъдат етикетирани като „лоши деца“. Как обаче да направим разликата между хиперактивно дете и палаво дете, може ли всеки с лекота да поставя диагнози, за симптомите и преодоляването на това състояние ще си говорим с Мила Патронева, която е магистър по детско-юношеска и училищна психология и магистър по логопедия от Софийски Университет. С над 20 години трудов стаж в областта на консултирането и терапията на деца с езиково-говорни и комуникативни затруднения, както и емоционално-поведенчески особености. Към момента има частна практика в "ЗаЕдно” - терапевтично пространство за деца и възрастни". Във втората част на предаването ще си говорим за агресивните деца и методи за справяне с нея. Гост: Младен Владимиров, който е е завършил психология и е специализирал семейна терапия и организационна психология. Сертифициран кризисен психолог с опит при оказване на психосоциална помощ при кризи и екстремни ситуации. Притежава повече от 15 годишен опит в психологическото консултиране на деца и семейства. Провел е научни изследвания, посветени на професионалния стрес и влиянието му върху соматичното и психично здраве. 

Гледай Училище за родители - Хиперактивните деца с Мила Патронева и Младен Владимиров за агресията сред децата

Хули Леонис за енергията от рода
Борислава Зашева за емоционалния инцест
Необходими документи при записване на децата в ясла/градина/училище за 2022/2023
За споделеното родителство с адвокат Йорданка Бекирска и Панчо Малезанов
Oбразование, възпитание и социализация в ясли, ДГ и училища. Гости: Антонина Кенова и Яна Алексиева
10 съпки - как да възпитаваме щастливи деца!
Разгърни своята женственост със Силви Еролова
Всичко за пролетното почистване с гост Диана Гълъбова.
Аида Марковска и Филип Филипов за мистирията на космическия човек Исус Христос
Аида Марковска и Филип Филипов за мистирията на космическия човек Исус Христос
Мила Патронева за дислексията при децата
Затлъстяването в детска възраст с д-р Мария Николова

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!