София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Училище за родители - Хиперактивните деца с Мила Патронева и Младен Владимиров за агресията сред децата

пропускане

Хиперактивните деца с Мила Патронева и Младен Владимиров за агресията сред децата

Всеки родител знае, че децата имат моменти, когато поведението им излиза извън контрол. Те могат да се движат непрекъснато, да правят шум непрекъснато, да отказват да чакат реда си и да се блъскат във всичко около себе си. В други моменти те могат да се носят сякаш са в сън, да не обърнат внимание на повикване от страна на роднини и приятели и да не могат да се концентрират върху една задача. За някои деца този вид постъпки е повече от случаен проблем.Тези деца изпитват затруднения да контролират поведението си и често могат да бъдат етикетирани като „лоши деца“. Как обаче да направим разликата между хиперактивно дете и палаво дете, може ли всеки с лекота да поставя диагнози, за симптомите и преодоляването на това състояние ще си говорим с Мила Патронева, която е магистър по детско-юношеска и училищна психология и магистър по логопедия от Софийски Университет. С над 20 години трудов стаж в областта на консултирането и терапията на деца с езиково-говорни и комуникативни затруднения, както и емоционално-поведенчески особености. Към момента има частна практика в "ЗаЕдно” - терапевтично пространство за деца и възрастни". Във втората част на предаването ще си говорим за агресивните деца и методи за справяне с нея. Гост: Младен Владимиров, който е е завършил психология и е специализирал семейна терапия и организационна психология. Сертифициран кризисен психолог с опит при оказване на психосоциална помощ при кризи и екстремни ситуации. Притежава повече от 15 годишен опит в психологическото консултиране на деца и семейства. Провел е научни изследвания, посветени на професионалния стрес и влиянието му върху соматичното и психично здраве. 

Гледай Училище за родители - Хиперактивните деца с Мила Патронева и Младен Владимиров за агресията сред децата

Лечение на алкохолна зависимост. Гост Александър Илиев
Кирил Глушков - Кико за пътешествията по време на пандемия
Уроци по пиано със Зорница Тонева и Ценка Местанска за депресията при деца и родители.
Опасна за децата ДГ и д-р Чучумишев за високорисковата бременност
Политически портрет с Валерия Цимбал и Силва Дончева за изборите на 14 ноември
Желязодефицитна анемия с доц. Рангелова и пушенето в ученическа възраст
Младен Владимиров за агресията над деца в 23 СДЯ Ралица
Агресия над деца в 23 СДЯ Ралица гост: Антонина Кенова от Фондация Т.О.Н.И.
К19 без край с доц. Мангъров и адв. Ламбова за делото срещу маските в училищата
Възпитание на добро самочувствие с Галя Мутафова и Йоанна Маринова за съня на бебето и детето
Психологически тормоз с Боряна Григорова и Стойчо Наков за магазините без отпадък
Иновации в училище с Петко Иванов и Аида Марковска за родовата травма

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!