София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Челси и Арсенал завършиха наравно 0:0

Без много голови ситуации протече първият 1/2-финален сблъсък помежду им в Купата на Лигата

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Челси и Арсенал завършиха 0:0 на „Стамфорд Бридж” в първото лондонско дерби помежду им от 1/2-финалите на турнира за Купата на Лигата.
Домакините започнаха по-активно, но без да създадат сериозни опасности пред вратата на Давид Оспина. Последваха силни минути и за „артилеристите”, като в 21-ата минута Александре Лаказет шутира силно, но и неточно. Три минути по-късно „сините” можеха да поведата, но Оспина спаси шут на Виктор Моузес. Натискът на домакините се засили и в 28-ата минута защитникът Мейтланд-Найлс се подхлъзна, а Моузес отправи удар и топката среща гредата. Две минути след това за първи път в историята на английския футбол системата за видеоповторения (VAR) влезе в действие за грубо изблъскване на Чембърс срещу Аспиликуета. Съдията Мартин Аткинсън обаче само си поговори с двамата без други последствия.
В 38-ата минута вратарят на Челси Тибо Куртоа се намеси след удар на Алекс Айоби, а при тази ситуация останаха и съмнения за дузпа. Съдията използва VAR и прецени, че Мейтланд-Найлс не е извършил нарушение срещу Виктор Моузес. До края на полувремето „сините” имаха преимущество във владеенето на топката, но не успяха да го материализират.