София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Англия победи Сенегал с 3:0

Хари Кейн с първи гол на Световното по футбол

1 годинаФутбол 1 Симеон Кисьов

Англия победи Сенегал с 3:0 в 1/8-финал на Световното първенство по футбол в Катар и в следващата фаза ще се изправи срещу Франция.

"Трите лъва" записаха най-убедителния успех в тази фаза на турнира на Мондиала досега, а в същото време станаха отборът с най-добра голова разлика и с най-много срещи без допуснат гол.

Двубоят започна с опасност пред вратата на Англия в първите минути, но след това британците взеха инициативата и пренесоха играта в половината на съперника.

Първата чиста възможност за гол дойде в 23-ата минута, в която Булай Диа и Исмаила Сар последователно стреляха към вратата на Англия, но не се стигна до точен удар.

Сенегал пропусна още една добра възможност в 31-ата минута, но Пикфорд реагира блестящо след удар на Булай Диа.

След двата пропуска пред своята врата англичаните успяха да поведат в резултата. Джуд Белингам поднесе топката на Джордан Хендерсън, който се разписа за 1:0.

Минути след гола Англия можеше да води с два гола, но Хари Кейн пропусна.

Отново той обаче се реваншира в продължението на първата част и се разписа за 2:0 с първия си гол на Мондиала в Катар.

Втората част започна с пропуски на Букайо Сака и Хари Кейн, но малко преди да изтече часа игра Сака се разписа за 3:0 след пас от лявото крило на Фил Фодън.

До края на срещата не се случи нищо значимо, което да промени крайния резултат.