София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Антъни Петис се предаде на майстор на бразилското джу-джицу

Това е осмо поражение в последните 12 битки на Петис, докато Ферейра продължава да се развива по възможно най-добрия начин, като последната му загуба е от 2015-а

10:55 ч. 19.01.2020 г.Други

Антъни Петис (22-10), който е един от осемте бойци с победи в три категории в UFC, трябваше да се предаде при риър-некед-чоук от майстора на бразилското джу-джицу Диего Ферейра в началото на втория рунд на галавечерта UFC 246. Въпреки че бе 11-и в класацията на лека категория, Петис бе сериозен аутсайдер на букмейкърите и не успя да ги накара да съжаляват за предварителните прогнози.
Това е осмо поражение в последните 12 битки на Петис, докато Ферейра продължава да се развива по възможно най-добрия начин, като последната му загуба е от 2015-а. 
Първите три минути на двубоя преминаха в размени в стойка, като Петис пласира няколко добри крошета, но от изправена позиция Ферейра успя да спечели гърба на противника си и да го повали, пробвайки риър-некед-чоук. Хватката не сполучи и Петис се изправи, избавяйки се от неприятности, но с цената на голям разход на енергия. Ферейра осъществи втори тейкдаун в последните секунди на рунда и с това наклони сериозно везните в своя полза в очите на съдии и специалисти. 
Бразилецът отново превзе гърба на противника в началото на втори рунд и след минута и 45 секунди успя да приложи риър-некед-чоук и да провокира Петис да се предаде.