София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арда удари Берое

Тимът от Кърджали се доближи на две точки от третата позиция

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Арда надви у дома Берое с 1:0 в среща от 24-ия кръг на efbet Лига и се доближи на две точки от третия ЦСКА. Тонислав Йорданов (69) донесе успеха на тима от Кърджали, а гостите от Стара Загора можеха да изравнят минути преди края, но Алиун Фал пропусна дузпа.

Още в 5-ата минута домакините създадоха първото по-сериозно положение в мача. Лъчезар Котев овладя на гърди след центриране на Деян Лозев, а след това отправи силен шут, но Генадий Ганев хвана топката.

Румен Руменов и Деян Лозев шутираха неточно в следващите по-опасни атаки на домакините, а Еривалдо от гостите бе изведен на добра позиция в 27-ата минута, но прати топката право в Иван Караджов.

В 41-ата минута Макута изведе Еривалдо по дясното крило и той даде успореден пас на голлинията към Алиун Фал, но нападателят не успя да засече топката във вратата на Иван Караджов. Три минути след това Лебон проби отляво и шутира силно, но Крумов блокира. Топката остана във французина, който намери коридор и нанесе неточен удар.

След почивката двата тима започнаха в спокойно темпо и без положения за гол. В 60-ата минута Лозев напредна с топката и реши да комбинира с Алексадър Георгиев, който отправи силен удар от около 15 метра, но вратарят на гостите Ганев с отлична намеса изби в корнер.

Берое се опита да натисне, но центриранията на играчите в зелено към наказателното поле на Арда не доведоха до нищо опасно пред вратата на Иван Караджов.

В 89-ата минута гостите получиха 11-метров наказателен удар, след като Лозев фаулира Фал при центриране, а потърпевшият отправи слаб удар от бялата точка и Караджов спаси.

До края на мача резултатът остана непроменен и Арда се утвърди на четвъртото място с 42 точки, като има 6 повече от Берое, който остава на петата позиция.