София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Левски победи Ружомберок с 2:0

Давиде Мариани отново вкара за "сините"

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Левски победи с 2:0 Ружомберок и в реванша на "Герена", продължавайки във втория квалификационен кръг на Лига Европа след общ резултат 4:0. Точен и в тази среща беше Давиде Мариани, който даде преднина на домакините в 32-ата минута. Във втората минута на добавеното време на мача се разписа и Дени Алар. Австрийският нападател, родом oт Славонски брод (Хърватия) ознаменува дебюта си за Левски с попадение.
Следващият съперник на "сините" ще бъде АЕК (Ларнака, Кипър), който елиминира Петроклуб (Хонещи, Молдова).
Реваншът с Ружомберок се игра пред закрити врати на "Герена", тъй като Левски изтърпява наказание от миналия сезон. На трибуните присъстваха над 300 деца под 14 г., което е позволено от правилника на УЕФА. Гостите от Словакия пък имаха агитка от 11 привърженици, които също бяха настанени в централната трибуна.
Двубоят започна с мощни скандирания "Левски, Левски" на малчуганите, които окуражаваха любимците си в синьо. Избраниците на Петър Хубчев контролираха играта в началото. В 15-ата Мариани направи пропуск, а в 28-ата атака на гостите по дясното крило завърши с опасен удар на Петер Гал-Андрежли, минал покрай лявата греда на вратата на Миятович. Стражът на националния отбор на Черна гора пази и в реванша, след като Николай Михайлов продължава да лекува контузия. За втория двубой с Ружомберок Хубчев направи само една промяна в титулярните единадесет, като този път от първата минута започна Станислав Костов. Голмайсторът пропусна гостуването в Словакия заради наказание. Тогава титуляр беше юношата Илия Юруков, който и днес получи шанс, влизайки на смяна в 72-ата минута.
Левски успя да поведе в 32-ата минута. Отново Мариани даде преднина на "сините", както и в първата среща. Швейцарецът беше точен с левия крак, след като Крайчирик спря изведения чудесно сам срещу него Станислав Иванов. Младокът получи отлично попадане от Костов, а при опита си да преодолее вратаря, той изби и прати топката в краката на Мариани, който отбеляза за 1:0.
През втората част "сините" имаха възможност да удвоят преднината си на няколко пъти, като с два пропуска се отличи новото попълнение Здравко Димитров, който влезе на смяна.
Другият, включил се като резерва Дени Алар, който влезе в 79-ата минута, успя да се разпише във втората минута на добавеното време. Нападателят отбеляза страхотен гол в дебюта си за "сините". Хали Тиам центрира отдясно, а в наказателното поле на гостите Алар беше оставен непокрит и от воле се разписа с левия крак за крайното 2:0.