София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Аугсбург надви Борусия (Дортмунд) с 2:1

Баварци с важна победа в битката си за оцеляване в елита

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Борещият се за оцеляването си в елита Аугсбург сензационно надви лидера Борусия (Дортмунд) с 2:1 в първа среща от 24-ия кръг на Бундеслигата и помогна не само на себе си, но и на шампиона Байерн в битката му за защита на титлата.
Вестфалци записаха пореден слаб мач и допуснаха втората си загуба за сезона насред Бавария, след като през декември падна със същия резултат и при визитата си на регионалния съперник Фортуна (Дюселдорф).
Бившият футболист на „жълто-черните“ Жи Дон-Вон (24, 68) вкара и двата гола за домакините, а влезлият като резерва Пако Алкасер (82) върна едно попадение след асистенция на Марио Гьотце, но това не бе достатъчно за гостите.
Така Дортмунд за първи път в историята загуби в Аугсбург и остава лидер с 54 точки преди визитата на Байерн в Мьонхенгладбах утре от 19:30 часа българско време. Шампионите може да изравнят по точки вестфалци при успех на „Борусия Парк“. Аугсбург е 15-и с 21 точки, но вече на 5 пред 16-ия Щутгарт и на 7 от опасната зона.