Гледай
на живо

Буфон обяви половината от голямата новина

Буфон ще играе последния си мач за Ювентус в събота

Буфон обяви половината от голямата новина

Легендарният страж на Ювентус и Италия Джанлуиджи Буфон обяви официално, че в събота ще изиграе последния си мач за "бианконерите", чиито цветове защитава вече повече от 17 години. 40-годишният страж обаче не даде категоричен отговор дали това ще бъде краят на кариерата му. Той разкри, че президентът на клуба Андреа Аниели, който седеше редом до него на днешната пресконференция, му е предложил както да продължи да играе, така и да започне различна работа в клуба. Оферти към Буфон има и от други отбори, но той ще вземе окончателното решение за бъдещето си през следващата седмица. 

"В събота ще бъде последният ми мач с Ювентус. Мисля, че това ще бъде най-подходящият начин да се сбогувам с всички тук. Единственото сигурно е, че в събота ще играя. Продължаваме разговорите с Андреа, който знае много добре какво се случва около мен. Преди 15 дни бях сигурен, че спирам да играя, но сега получих някои предложения, които са вълнуващи. Те са свързани както с работа на терена, така и извън него. Следващата седмица, след два-три дни размисъл, ще взема окончателното си решение. Ще се опитам да последвам душата и природата си", заяви Буфон.

Запитан дали би продължил да играе за друг италиански клуб, Джиджи отговори: "Завръщане в Парма беше романтична детска мечта за мен, но нищо повече от това, така че - не. "

В последните два дни се появиха информации, че Буфон може да заиграе в Англия, като в трансферните спекулации бе замесено името на Ливърпул. Поради тази причина той конкретно бе запитан дали има предложения от Премиър лийг. 

"Както казах, получих някои много интересни предложения за работа както на терена, така и извън него. Следващата седмица, когато всичко се успокои, ще реша какво е най-доброто за мен. Няма смисъл сега да се обзалагате къде мога да отида. Ако реша да продължа, бих искал да се боря за големи трофеи", коментира Буфон.

40-годишният страж разкри, че няма да играе за Италия в контролата с Холандия на 4 юни, тъй като няма нужда от прощален мач с екипа на "скуадрата".

Последният мач на Буфон за "бианконерите" ще бъде в събота срещу Верона - среща от последния кръг на Серия А, след която феновете на Ювентус ще отпразнуват седмата поредна шампионска титла.