София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Левски победи Ботев (Пловдив) с 3:1

"Сините" спечелиха с 3:1 срещу "канарчетата"

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Левски буквално бомбардира Ботев (Пловдив) в дербито от 3-ия кръг на efbet Лига, печелейки с 3:1 на стадион "Георги Аспарухов". Два от головете на "сините" бяха дело на Мариани, който избухна с красиви изпълнения от дистанция и пряк свободен удар, а третото попадение за "сините" бе дело на Иван Горанов. За "канарчетата" точен бе Еберт в края на първата част.
С успеха домакините излизат на второ място в първенството със 7 точки (2 победи и равенство). Гостите от Пловдив пък са шести с 4 пункта (победа, равенство и загуба).
Двубоят на "Георги Аспарухов" започна с минута мълчание в памет на легендата на Левски Васил Методиев-Шпайдела.
Първите събития на терена очаквано бяха пред вратата на гостите, които се бранеха добре.
Все пак защитата им се пропука в 10-ата минута, когато Мариани изненадващо реши да стреля от дистанция, вкарвайки топката във вратата на Георги Аргилашки за 1:0.
И след гола "сините" продължиха да по-активният отбор на терена, като "канарчетата" разчитаха на контраатаки.
С няколко пропуска за хората на Желко Петрович се отчете Тайлон, както и Еберт. Вторият обаче се реваншира с гол. В края на първата част той получи топка на границата на наказателното поле и с прецизен изстрел направи 1:1.
Второто полувреме започна с натиск на момчетата на Петър Хубчев и те получиха възможност да изпълняват пряк свободен удар. Мариани застана зад топката и отбеляза с прецизен изстрел за 2:1.
В 57-ата минута талантливия Станислав Иванов бе изведен сам срещу Аргилашки, но стреля слабо и стражът спаси.
В следващите минути Ботев заигра по-уверено и започна да стига до повечко положения пред вратата на столичани.
Най-добрата възможност за "канарчетата" се откри в 68-ата минута, когато резервата Мартин Перван получи страхотен пас в наказателното поле и стреля, но в аут.
Постепенно домакините осъществиха нов натиск и това доведе до гол. Иван Горанов получи хубав пас в 80-ата минута от резервата Станислав Костов и с външен изстрел направи резултата 3:1.
Това бе и всичко по-интересно на терена и Левски грабна трите точки.