София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Левски победи Спартак (Варна), екшън на трибуните в края 

"Сините" са на 1/8-финал за Купата на България

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Левски се подигра със Спартак (Варна) в двубой от 1/16-финалите за Купата на България. Момчетата на Петър Хубчев стигнаха до повече от категоричния успех с 5:1 като гост в среща, играна в Балчик.
По този начин "сините" си осигуриха място на 1/8-финалите, където тепърва ще очакват да научат името на следващия си съперник.
Головете в двубоя за столичани бяха дело на Мазурек (28'), Дени Алар (42'), Насиру Мохамед (50') и Мартин Петков (55', 57'), който вкара дебютните си попадения с екипа на тима.
Срещата, в която Николай Михайлов записа първи мач за сезона под рамката, започна спокойно и след първите 20-25 минути по нищо не личеше, че ще има чак толкова попълнения.
Е, всичко това се промени бързо-бързо, като до края на първата част паднаха цели две попадения. Първо Мазурек отбеляза в 28-ата минута с прецизен изстрел, а в края на частта Алар също заби топката  в мрежата на "соколите", вкарвайки с глава за 2:0.
Второто полувреме бе още по-вихрено и в 57-ата минута Левски вече имаше преднина от цели 5 попадения. Насиру Мохамед покачи за 3:0 в 50-ата минута, а в 55-ата и 57-ата резервата Мартин Петков вкара дебютните си голове с екипа на столичани.
В 63-ата минута на двубоя Спартак реализира едно от малкото си положения в двубоя, като голмайстор се оказа Ивайло Русев.
Така се стигна до 70-ата минута, в която на трибуните се получиха изключително грозни сцени. Фенове на "сините" счупиха огражденията на своя сектор и тръгнаха да нахлуват на този в домакините, но до по-сериозни сблъсъци не се стигна, тъй като полицията се намеси навреме.
До края на самия мач нямаше кой знае колко сериозни положения и двубоят завърши при резултат 5:1 в полза на Левски.